Webstránka icubebrand.sk používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním týchto stránok s tým súhlasíte. Ďalšie informácie vo VOP a v Ochrane dát.

ICUBE WINET - PÁNSKE OKULIARE NA POCÍTAČ S FILTROM MODRÉHO SVETLA

Svetlo sa skladá z rôznych farieb, ktorých súčasťou je aj modré svetlo. Modré svetlo zo slnka v malom množstve má pozitívny účinok. Dopomôže k vytváraniu hormónu šťastia. Ale modré svetlo vyžarujú aj displeje digitálnych zariadení. Dnešný moderný svet je postavený na týchto zariadeniach, ktoré všade nás obklopujú. Preto je podstatné, aby sme vnímali nie len ich výhody ale aby sme mali na zreteli aj ich negatívne účinky. Rozhodni sa pre štýlové ochranné/počítačové okuliare!

Zoradiť podľa:

Amikor egy adott pontra vagy tárgyra összpontosítunk, akkor a szemünk izmainak össze kell húzódnia. Egy idő után persze ezek az izmok elfáradnak. Ha a nagy koncentrációban még elfelejtünk pislogni is, akkor a szem kiszárad. Ilyenkor szúró fájdalmat érezhetünk. Gyakran a szemfájdalmat még fejfájás is kíséri. Ha számítógép előtt dolgozunk, ez a jelenség még gyakrabban érint bennünket és további egészségkárosító hatás is fokozza a szem károsodását, mégpedig a folyamatos kék fény hatása.

Miért baj, ha folyamatos kék fénynek vagy kitéve?

Ha naponta több órán keresztül ki vagy téve a kék fény hatásának, akkor a szemed is megsínyli ezt. A kék fény akadály nélkül átjut a szaruhártyán és egyenesen a retinát károsítja. Fokozatosan elpusztulhatnak a fényérzékeny sejtek és ez látásromláshoz vezethet. Súlyos esetben makula degeneráció vagy szürke hályog alakulhat ki. Alvásproblémákat és cukorbetegséget is okozhat. Persze ezek még nincsenek hivatalosan bizonyítva, de a legújabb kutatások, kísérletek és tapasztalatok is ezt vetítik előre.

Hogyan védekezhetsz ellene?

- Igyekezz csökkenteni azt az időd, amikor kék fényt árasztó készülékekkel vagy körülvéve.
- Otthon már ne ülj órákat a laptop vagy számítógép előtt, és a telefont is tedd le pár órával a lefekvés előtt. A TV-t is kapcsold ki előbb.
- A hálószobában ne legyen éjszakai fény sem.
- Ha a munkahelyen számítógéppel dolgozol, állj fel néha és nézz ki az ablakon. Amellett, hogy az izmaidat is megmozgatod, a szemed is felszabadul egy kicsit a folyamatos közelre nézés alól, és addig a monitor kék fénye sem támadja.
- Vásárolj egy kék fény védelemmel ellátott monitor szemüveget, ami segít a káros fény kiszűrésében.

Monitor szemüveg nem csak divatból

A legjobb védekezési módszer, ha szűrőt használsz a kék fény ellen. Manapság már a monitorokon is van kék fény szűrő, de mivel teheted ezt meg a legegyszerűbben? Egy monitor szemüveggel, hiszen ez akkor is véd, ha felállsz a monitor elől. Láthatod, hogy máshonnan is árad a kék fény.

A divat nyelvén szólva a szemüveg, így a monitor szemüveg is öltöztet. Egy divatos kiegészítővé nőtte ki magát. A férfiak is hordanak divat-szemüveget, mert karakteresebbé teszi a megjelenésüket. A divatszemüveg lencséje sima lencse, de miért ne lehetne akkor már védő funkciója is? A kék fény szűrő réteg pont ezt a célt szolgálja. Kék fény védelemmel látja el a szemüveg lencséjét, így segítve elő a szem egészséges működését még ilyen környezetben is.

Nálunk a szemüvegek ráadásul UV400 védelemmel is rendelkeznek, pehelykönnyűek, tiszta vonalvezetésűek, több színben is kaphatóak. Az iCube Winet például 5 színben kapható. A lencse színtelen, tükröződésmentes és karcmentes. Melyiket választod?

Na začiatok stránky